Burun estetiği ameliyatı sonrası burundan 1-2 gün hafif bir sızıntı şeklinde kanama olması muhtemeldir. İnsan vücudu ve tepkileri farklılıklar göstermektedir. Bazen bu süre birkaç dakikaya inmekte bazen ise bir iki haftaya uzayabilmektedir. Burun estetiği yanısıra nefesi açmaya yönelik yapılan ek müdahalelerin etkisi de küçümsenmemelidir. Seyrek de olsa estetik ameliyattan günler sonra burunda yeniden kanama başlayabilmektedir.

57193833 - beautiful young woman lifting her nose with her finger

Kanama ihtimalini ve miktarını azaltmak için ameliyat öncesi ve sonrasında kullanılan ilaçlar önemlidir ve kontrol altında olmalıdır. Kan basıncı ve kanama pıhtılaşma faktörlerinin durumu önemli rol oynar.

Burunumuz ameliyat sonrası aniden kanamaya başladı ne yapalım?

En önemli nokta panik yok ! Burun kanaması korkutucu ve moral bozucudur ama ölümcül değildir. Sakin olalım. Burun ucunu ve delikleri sıkıp uygun bir yere oturalım. Panik yapıp tansiyonumuzu yükseltmeyelim. Eğer mümkün olursa pamuk, tülbent veya kağıt mendil benzeri bir maddeden minik bir rulo hazırlayalım. Bu ruloyu kanayan delikten 2-3 cm içeri girecek şekide ittirelim.

Tüm bu süreçte elbette doktorumuzla, yakın bir sağlık kuruluşuyla temasa geçelim. Yukarıdaki önlemleri alırsak büyük ihtimalle aktif kanama duracaktır zaten. İnatçı kanamalarda ileri tetkiklerle pıhtılaşma faktörlerinin değerlendirilmesi gerekebilir.

Sağlıklı günler dilerim.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.