Burnun kırılıp kırılmadığını anlamak tecrübe gerektirir. Dokuların süratle şişmeye başlaması kırık görüntüyü maskeleyerek teşhisi engelleyebilir. Kırılan bir burnun yer değiştiren parçalarının eski yerine iade edilerek burun boşluklarından tampon ile, dışarıdan ise bant, alçı veya atellerle tespiti gerekir. Tüm bu işlemlere rağmen estetiği tam bir iyileşme garantisi yoktur.

Kırılan kemik yerine konulduğunda düzgünce iyileşirken kıkırdak doku zamanla değişime uğrayabilir. Haftalar, aylar içerisinde kıkırdak dokuda açılanmalar, dönmeler ortaya çıkabilir. Böyle bir durumda ikinci bir geç estetik müdahale gerekebilir.

Erken dönemde fark edilmeyen bir kırık estetik olarak kötü bir sonuçla iyileştikten sonra yeni bir ameliyat gerektirir. Sorunlu iyileşen bir burunda tam şeklin ortaya çıkması için uzunca bir süre beklemek yerinde olacaktır. Bu süre 6-12 ay civarındadır. Erken yapılan müdahalelerde başarısızlık oranı daha yüksek olur. Geç yapılan müdahalelerde buruna yeni bir şekil kazandırmak olasıdır. Eğer kişi eski burun şeklinin değişmesini istiyorsa sadece kırık şeklin değil tüm burun görüntüsünün düzeltilebileceği estetik burun ameliyatı eklenebilir.

Sağlıklı günler dilerim.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.